Deze nieuwbouwwoning huisvest tevens een schoonheidsinstituut. Mijn opdracht bestond eruit om de (relatief kleine) ruimte die daarvoor voorzien was zo optimaal mogelijk te benutten. Het woongedeelte daarentegen is vrij open en ruim en had nood aan structuur, samenhang.

In het midden van het instituut is een 'meubel' geplaatst dat deze ruimte opdeelt in 2: de ontvangstzone en nagelstudio enerzijds, de zone voor lichaamsverzorging anderzijds. De kleedruimte in het midden vormt de buffer, met een semitransparant gordijn dat tot tegen de grote glaspartij van de voorgevel geschoven kan worden voor meer privacy. De kleuren en materialen zijn licht en neutraal, nooit opdringerig: het is immers de mens die hier schittert! Puurinschoonheid.be

In de woonruimte, met grote glaspartijen, moesten de gordijnen weggewerkt kunnen worden: ze verwijden 'in' het meubilair. Rond een storende steunpaal in de zithoek werd een meubel ontworpen dat meteen ook de zithoek subtiel afbakent. De legplanken in de eetruimte maken fijntjes de verbinding met de keuken. Het is aangenaam vertoeven in deze open, transparante ruimte.